Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Galleri » Elsas foton från Ön, juni 2010

"När jag fyllde femtio 2007 gav jag mig själv en knipholk i present. Den placerades på gårdstunet i Ön. Men inga häckningar syntes till förrän i år. Och en dag efter en timmes väntan lyckades jag knipa en bild av mamma knipa på väg ut att proviantera sig i älven nedanför. Kolla in hennes försiktiga koll innan hon trycker ut halva kroppen och kollar in läget. Häftigt!
Rosenfinkar, tre stycken, sjunger vilt kring gården nu också. Och gulärla häckar i strandvegetationen, holkarna är bebodda av blåmes, pilfink och talgoxe samt flugsnappare, det sjuder av liv. I lördags (i dag) såg jag ett gulsparvpar som parade sig -två gånger till och med!  Ja, nog är det mycket lust och fägring stor nu i markerna.
Ett par ladusvalor landade i fredags vid mina fötter på min bro när jag stod och tittade ut över nejden. Häftigt, första gången jag ser denna art sätta sig på broar. De kom tillbaka flera gånger till och med. Och en liten trastunge tog sig in i huset och fick "jagas" runt innan den kunde infångas och förpassas ut igen i det gröna. "
Elsa

 

spov

kommentera

rosenfinkhona

kommentera

rosenfink

kommentera

ladusvalor

kommentera

knipa02

kommentera

 

knipa01

kommentera

flugsnappare

kommentera

.

 

 

Maila oss:

strandskatorna@panatet.se

 

 

 

 

Kolla in Strandskatornas Facebook-grupp!