Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Galleri » Rödkallen 13-15/8-2010

Fredag den 13:e augusti kl. 14.00 for vi ut med båten Nova från Granuddens hamn i Luleå, med Kjell vid rodret. Fyra Strandskator, Gunborg, Sarah, Per och undertecknad, såg fram emot en fågelrik och spännande fågelskådarhelg. Rödkallen nästa!
Längst ut i Lule skärgård ligger den, ön Rödkallen, där vi tillbringade tre härliga dagar. Det tog drygt en timme att färdas dit med båten, som visade sig vara av modell större, en riktigt skön tur över böljande hav med andra ord.
Vi hade tur med vädret, det var riktigt varmt och soligt nästan hela helgen, förutom att det blåste kraftigt under söndagen.
Och fåglar såg vi, både på ön, i vattnen runtomkring och flygandes kors och tvärs över ön..
Tyvärr lyckades vi dock inte låna båt och ta oss ut till Storgrundet, en ö i närheten, där skräntärnor med flera intressanta arter häckar. Vi fick istället rikta tubkikaren mot ön från vår stugaltan.. Det gick bra det också.
Ja, vad såg vi då? Istället för att skriva en massa lägger jag ut bilder som får berätta om vår Rödkallenhelg.. Men kan dock kort nämna att vi kom upp i ca 45 skådade fågelarter, fick se en havsörn sprida skräck i öns vitkindade gäss-flock, tog del av labbparets jakt efter föda, såg tobisgrisslan fiska i hamnen, hade hussvalor häckandes under stugtaket, såg stora kullar med småskrakar och en stor skarvflock, gick upp i arla morgonstund och åt frukost ute på altanen i sällskap av gulärlor, stenskvättor och ängspiplärkor i mängd, njöt av en mycket vacker solnedgång på fredagskvällen, hade det riktigt trevlig alla dagar tre och pratade en massa fåglar med varandra!

Och vi är alla fyra övertygade om att vi vill åka tillbaka till ön i vår!

Ps. Fotona hamnade i en salig röra här i albumet men om du läser bildtexterna ger det en vink om när under helgen fotona togs.

 

01

kommentera

02

kommentera

03

kommentera

04

kommentera

05

kommentera

 

06

kommentera

07

kommentera

08

kommentera

fyr

kommentera

hussvala

kommentera

 

labb

kommentera

middag

kommentera

orn

kommentera

skarv

kommentera

skrantarna

kommentera

 

smaskrake

kommentera

solnedgang

1 kommentar(er)

stens_angspip

kommentera

stenskvatta

1 kommentar(er)

tobisgrissla

kommentera

 

trut

kommentera

ungar

kommentera

vitkindadgas

kommentera

.

 

 

Maila oss:

strandskatorna@panatet.se

 

 

 

 

Kolla in Strandskatornas Facebook-grupp!