Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Galleri » Haparanda Sandskär 2010

Ett foto är på göktytan som vi träffade på vid spången till nordrevet, där gammelskogen tar slut. I gammelskogen kan man träffa på hacke, göktyta och korsnäbbar, talltitor mm.

Sen har vi en bild från västra stranden som är en riktig badvik, min dotter Sarah som är en Strandskata är där ute i sanddynerna.
Sen har vi två foton från ringmärkarboden på östudden. Där pågick ringmärkningen för fullt mellan kl. 05.00-11.00. Allehanda tättingar bl.a. bofinken och kungsfågeln som är på bild. Där ute på uddarna hänger näten ute hela tiden och "rullas" ihop till kl. 11.00.

Det största de hade fått i nätet var en duvhök men den slet sig.

Sen har de vadar burarna ute vid stranden som tyvärr höll sig tomma när vi var där.

Man kan anmäla sig som "lärling" till Ingrid S, ifall man är intresserad. Det måste alltid finnas en ansvarig ringmärkare. Men man kan besöka dem som "jobbar" där och se och lära, ifall man är intresserad går man vidare.

Man får vara lätt på hand när de små fåglarna skall tas ur näten, så att de inte skadas.

En av bilderna är tagen från bryggan upp mot byn Kumpula. Små röda fiskestugor, riktig saltkråkankänsla, man väntar bara på att Tjorven och Båtsman skall komma och möta en vid bryggan.

Här finns så mycket att se och göra, kan bara säga att sova har man inte tid med, det här var min sjunde resa dit ut och vi brukar vandra ca 20-25km per dag enligt gps.  Allt förändras hela tiden fåglarna, landskapet, djuren och vädret, ljuset. Bör upplevas, helt underbart.

Min dotter sa så här:

-Det är en blandning av allt: fjällen, öknen, stränderna, gammelskog, aspskogen och små "kärr".

Man kan välja att gå längs med spången eller vara lite modigare och gå på upptäcksfärd, men kompass rekommenderas då. Jag önskar att alla barn skulle få uppleva detta med sina föräldrar.

Hälsn Gunborg, Sarah och Johan

 

strand

kommentera

sandskar

kommentera

goktyta

kommentera

bofink

kommentera

sthackspett

kommentera

 

larkfalk

kommentera

kungsfagel

kommentera

heden

kommentera

havsorn

kommentera

.

 

 

Maila oss:

strandskatorna@panatet.se

 

 

 

 

Kolla in Strandskatornas Facebook-grupp!