Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Galleri » Älgar i Jokkmokk

Hej alla Strandskator!
Vill berätta om en fantastisk naturupplevelse som ägde rum för två veckor sedan.
Jag åker ofta runt med bilen för att spana efter djur att fota, främst älg den här årstiden. Första timmen såg jag minst 15 älgar, men för långt bort eller springande från mig. Jag hade just vänt och var på väg hemmåt, då jag får syn på en älg röra sig på sidan om vägen c:a 200 meter framför mig. Jag parkerade på en mötesplats och tog chansen att försiktigt närma mig platsen till fots, hade väl inga stora förhoppningar att den skulle stanna kvar! Jag gick försiktigt efter vägen, jag kommer fram till platsen jag sett älgen, men ingenting......jag går in på en parkeringsficka för att spana över snökanten.....och där, mycket nära sticker en älgko upp sitt huvud och tittar på mig, jag står blick stilla och studerar henne, man får passa sig i fall de känner sig trängda. Men hon tittar bara lugnt på mig. Jag börjar fota, och tror knappt att det är sant. Då.....sticker plötsligt ett par kalvöron upp på sidan om kon, aha ko med kalv.......inte nog med det, ett par öron till....alltså ko med tvillingkalvar. Jag fotar och fotar, de tittar nyfikna på mig och kon verkar lugn och fin. Jag småpratar lite med dom, dom småäter och går omkring lite. Kände mig stolt och upphetsad.....kvinnan som talar med älgar....
En till sak som gjorde att bilderna blev så pass bra var att miljön och ljuset var rätt. Ofta när man fotar älgar är det en massa ris som gör bilderna röriga, här var det bastanta träd med snötyngda grenar, en fin bakgrund med storslaget landskap. Jag är mycket tacksam att jag fått denna chans att fånga den fina älgfamiljen med min kamera.

Bilderna har väckt en del intresse, bl.a. ringde naturmorgon upp och ville höra närmare om min upplevelse och mitt fotande. Det var bara att pallra sig upp 06.20 och prata live i radion!
Jag har just nu en utställning på biblioteket i Jokkmokk, Naturfoto Jokkmokk, det är min första utställning.......spännande och roligt!
PS. Bilden av mig har Matts Bildström frilandsjournalist och fotograf tagit.

Gunilla Falk
http://falkkvinnan.blogspot.com
 

 

gunilla

kommentera

alg_07

kommentera

alg_06

kommentera

alg_05

kommentera

alg_04

kommentera

 

alg_03

kommentera

alg_02

kommentera

alg_01

kommentera

.

 

 

Maila oss:

strandskatorna@panatet.se

 

 

 

 

Kolla in Strandskatornas Facebook-grupp!