Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Galleri » Bergnäset-Gräsören 27/3-11

Nu börjar det :)

Hej alla Strandskator. Är ni i startgroparna? För nu är fågelvåren på gång och nu går det undan i svängarna!
Marie M och undertecknad var en runda i söndags 27/3-11. Först till Strandskatematningen på Bergnäset. Det var lite fågel där men inga rariteter, bara trevliga talltitor, blåmes och större hacken som trummade på.

Vi satte oss i bilen och for till Hertsöträskets matning som var nedplockad vilket kändes lite snopet. Men vi lät oss inte nedslås utan satte kursen mot Gräsörenbron. Här långt ut fick vi se 11 sångsvan och trutar och lite annat i det härliga vädret. Här träffade vi också på tre polska skidåkare som just hade kommit upp på land efter sin skidfärd från Uleåborg!! De frågade efter närmaste vägen intill Luleå-på skidor :) Riktiga entusiaster.

På väg från Gräsören träffade vi på en ung kille som var på väg ut dit med fin kamerautrustning. Av honom fick vi flera värdefulla skådningstips och han var också en hejare på att imitera fågelläten vilket vi fick prov på då han härmade en korp som kraxade i grannskapet. Vi hoppas att han ska ansluta sig till Strandskatorna vilket han faktiskt hade haft funderingar på:)
Vore kul och inte minst eftersom vi då kanske skulle kunna få tillgång till fina bilder för hemsidan. Skådningstipsen handlade bland annat om ett nybyggt fint fågeltorn ovanför Råneå som vi definitivt måste se till att besöka nu på senvåren. Det lär gå att få se orädd havsörn som fångar lekgädda där:) Vi återkommer om alla de trevliga tipsen vi fick av denne kille!

 


Elsa text och foto

 

 

talltita

kommentera

strand

kommentera

skidakare

kommentera

marie

kommentera

isstrand

kommentera

 

is

kommentera

ekorre

kommentera

blames

kommentera

.

 

 

Maila oss:

strandskatorna@panatet.se

 

 

 

 

Kolla in Strandskatornas Facebook-grupp!