Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Galleri » Vårfågeldag, Alvik 22/4-2018

Så har vi hälsat vårfåglarna välkomna igen i Alvik. Tack alla ni som kom, i år hade vi besöksrekord och det kändes bra att det var så mycket barn och ungdomar denna gången.

 

Trots den myckna snön så fanns det en del fågel att beskåda om än på lite distans, tranor, gäss, sångsvan, tofsvipa kunde avnjutas och sånglärkor lekte över snödrivorna. Högt uppe i en kornblå vårhimmel seglade tre majestätiska havsörnar och det var många par ögon som följde dem där de svävande på uppvindarna.

 

Evenemanget kryddades upp med lite utlottning av praktböcker och en fågelholk tillverkad av Strandskatan Leif, tack för den! Trevligt var att det var ungdomar som hade turen att vinna i dragningen.

 

Våren brummar nu på och framöver är det dags för nya arrangemang. Preliminärt kan det bli ett "Vårsträck" i Gammelstadsviken. Vi återkommer om det. Sen väntar 24-timmarsskådningen på samma plats i juni och därefter sommaruppehåll fram till ett preliminärt "Höststräck". Håll koll på hemsidan! Och bli gärna medlem ! Du är hjärtligt välkommen!

 

/För nätverket gnm Elsa
 

 

DSC_0010

kommentera

DSC_0019

kommentera

_KIJ6564

kommentera

_KIJ6568

kommentera

DSC_0024

kommentera

 

_KIJ6601

kommentera

DSC_0060

kommentera

DSC_0068

kommentera

DSC_0070

kommentera

_KIJ6627

kommentera

 

DSC_0073

kommentera

_KIJ6691

kommentera

IMG_1397

kommentera

.

 

 

Maila oss:

strandskatorna@panatet.se

 

 

 

 

Kolla in Strandskatornas Facebook-grupp!