Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Reklamfri hemsida, forts..

Nu är det snart en vecka sedan frågan om ”Reklamfri hemsida” skickades ut till alla Strandskatemedlemmar.
Det har inkommit några få synpunkter på det hela och av de synpunkterna drar jag idag följande slutsatser:

Några av oss ställer oss positiva till att betala en liten slant (25:- eller 5:-) då och då för att hålla vår hemsida fri från reklam.
Ett par medlemmar anser att hemsidan helst inte ska kosta medlemmarna något och /eller anser att det här med sponsring är ganska krångligt.
 

I dagsläget har vår sida sponsrats med några ”Strandskate-femmor” och ett par ”25:-” så vi har i skrivandets stund drygt 400 gratis besök innan reklambanners dyker upp igen.
Stort tack till de personer som hittills sponsrat oss!

Nu återstår att se hur vi gör i fortsättningen..
Eftersom responsen på frågan om ”Reklamfri hemsida” inte blev den mest omfattande (hälften av medlemmarna har inte gett sin syn på saken) känns det i dagsläget ganska omöjligt att fatta något permanent beslut.
Jag har därför lagt ut en sida med namnet ”Sponsra vår hemsida!”.  Den finns under rubriken Start och där står hur man gör om man vill skänka en slant till oss, antingen 5:- eller 25:-.

Min förhoppning är så klart att vår Strandskate-hemsida ska få vara reklamfri så länge som möjligt så jag hoppas de som tycker likadant sponsrar oss! 
Några av oss jobbar även aktivt med att  försöka hitta sponsorer bland företag här i vår omnejd.. Än så länge har vi dock inte fått något svar. Men hoppet lever!
 

Nu önskar jag alla en trevlig kväll!
/Kirsti
 

 

Tisdagen den 6 oktober 2009 kl. 20:13

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

Kommentarer

Eija 
2009-10-08 16:06
Jag tycker det är en bra idé att försöka hitta sponsorer eller om vi kan sponsra själva men tyvärr vill den inte godkänna min sponsring fast jag provat flera gånger....
Svar till Eija:
Strandskatorna hemsida 
2009-10-08 17:24
Konstigt, och tråkigt, att det inte fungerar från din telefon.. Jag letade efter info om liknande problem på Zoomins infosida nu när jag läst din kommentar, men jag hittade inget så det verkar inte vara några större problem med sponsringen.. Har därför tyvärr inte den blekaste aning om vad det kan bero på!
Återstår att se om andra meddelar att de också har problem..

/Kirsti
Svar till Eija:
Bökigt 
2009-10-09 11:01
Det kan vara bökigt med tekniken med sånt här Men ge inte upp.

Och till er andra som känner lite oro för att det nu kostar att vara med i nätverket så hoppas vi kunna lösa det ekonomiska på ett bättre sätt än att tigga från medlemmarna. Men fram till dess vore det fint om alla i alla fall bara En gång kan skänka 25 kr, tills vi har löst det hela??
Ulricha 
2009-10-15 18:13
Jag har sponsrat en liten peng och ska göra det flera gånger!

Kan någon lägga ut min skådarlista från Svalan under medlemspresentationen på medlemssidan? Jag hittar ingen e-post och alla gamla e-brev jag haft ligger på en extern hårddisk (har haft virus i datorn). Här är länken:

http://www.artportalen.se/birds/listor/listor_artlista.asp?personid=18214&sort=datum&visaarter=ja&year=&personid=18214

Tyvärr blev det väldigt liteskådande i år

Ha det bra!
Svar till Ulricha:
Strandskatorna hemsida 
2009-10-15 18:42
Hej Ulricha!
Japp, jag har sett på vårt hemsidekonto att det dykt upp sponsorbidrag! Stort Strandskate-tack!
Kul att du också har en skådarlista! Jag lägger jättegärna ut den! Nu när det snart blir nytt år kan vi ju peppa varandra att rapportera in allt vi ser och samtidigt ha lite tävling mot varandra..spännade! Och så blir det kul att jämföra vad du ser där söderut jämfört med oss här upp..
Hoppas du får ett bra fågelår 2010..det är ju sådär att vissa år kommer annat tyvärr emellan..

/Kirsti

Ps.Nu har jag lagt in länk till dina listor.. Du leder ju rejält över mina 23 inrapporterade arter! Jag måste skärpa mig fr.o.m nu med att knappa in på Svalan..
ändrad 1 ggr, senast 2009-10-15 19:03 av Strandskatorna[svara]
Ulricha 
2009-10-16 09:35
Jag slängde in några galma obsar från tidigare i år och några från igår, så min lista över 2009 blir mer komplett. Jag har säkert missat några. Och så sponsrade jag 25 kr också till Skatorna
Ulricha (igen) 
2009-10-16 12:23
Jag tänkt lite... Det kanske vore en idé att skaffa ett eget domännamn. Det kostar runt 400 kr om året (jag tror att det är lite billigare första året) och då kan man ha hur många besökare som helst. Dessutom förfogar man helt fritt över layouten, även bloggar går att hämta och använda. Så har jag på min websida.
Svar till Ulricha (igen):
Strandskatorna hemsida 
2009-10-16 18:18
Hej igen Ulricha!
Vad kul att du är en aktiv medlem som engagerar sig! 25:- i sponsring och goda idéer, det blir jag glad & tacksam över! Stort tack!!
Det där med eget domännamn funderade jag på innan denna sida skapades.. men valde att så här i första stadiet välja ett "kostnadsfritt" alternativ. Vi vet ju ännu inte riktigt om Strandskatorna blir ett stort, ambitiöst gäng eller ej..

Den här sidan är ju kostnadsfri på det sättet att vi kan ha den kvar trots att ingen sponsrar. (Fast då får vi "lida" av reklambanners..)
I framtiden, OM Strandskatorna blir fler, och aktiva, finns ju möjlighet att skaffa en "permanent" lösning i form av hemsida med eget domännamn.. Det ska vara vårt mål, tycker i alla fall jag!

Men en fråga till dig som redan har en sådan websida: Måste man vara duktig på HTML för att "snickra" sidan?? Jag har ju glömt allt sådant under årens lopp.. Därför är den här sidan bra, för den kodar själv!
/Kirsti
Svar till Strandskatorna:
Ulricha 
2009-10-16 23:30
Nje... så svårt är det inte att koda (jag gör det "för hand" dvs. använder inget program utan kör med kod i Anteckningar). Kanske kan det finnas någon "kvinnofond" eller "fågelfond"som man skulle kunna ansöka om bidrag för utgifter för Strandskatornas domännamn? Det är ju inte så stora utgifter.

Bloggen jag har på min sida är precis som en "vanlig blogg", skillnaden är man man ftp-ar upp hela bloggen (en enda gång, från starten) men sedan är det en vanlig blogg (som man loggar in på) med vanligt blogggränssnitt. Så det är eg. ingen skillnad på att ladda upp en blogg eller att ha en via tex med Blogger. Så skillnaden är att man slipper reklam, kan lägga bloggen i en frames eller hur man nu vill ha den. Man kan lägga bloggen som huvudsida eller som en "undermapp". Ni kan ju fundera lite. Ha en trevlig helg alla där ute!
Svar till Ulricha:
Strandskatorna hemsida 
2009-10-17 22:46
Tackar för infon!

Bra att veta att du har erfarenet av en egen hemsida.. jag kommer säkert att höra av mig den dagen vi ska försöka oss på att skaffa egen domän till Strandskatorna..
En gång i tiden höll jag på med lite sådant i Dreamweaver men som sagt.. jag har glömt det mesta..

Än så länge tror jag att vi kör på med den här "enkla" varianten av hemsida.. men alla Strandskator får så klart tycka till i frågan!! Och alla tips och ideér är hjärtligt välkomna!
Hoppas du också har en fin helg, Ulricha!
/Kirsti

 

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

 

 
nil

Strandskatorna -det kvinnliga ornitologiska nätverket

 

Kategorier

Allmänt

Nyheter

Arkiv

 2009

 

Medlemmarnas bloggar

Tornsvalan

Kalix-En värld av bandy och natur

På livets stig..

Naturligtvis

Lillys stick o syhörna

Arctosphoto´s Weblog

Garntrollet Abraur

 

 

 

 

 

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

 

Maila oss:

strandskatorna@panatet.se

 

 

 

 

Kolla in Strandskatornas Facebook-grupp!