Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Blogg-nytt!

Utomhus fortsätter det fina höstvädret.. Idag har Boden haft ytterligare en solig, härlig dag med ett par plusgrader och klarblå himmel.
Vintern närmar sig, men har i år fått ta det lugnt jämfört med andra år.. Hösten har varit lång och härligt varm.
 

Ute vid mitt fågelbord sker förändringar från vecka till vecka.. Bergfinksflockarna dominerade för drygt två veckor sedan men nu syns inte en enda sådan fink till. De har troligtvis dragit iväg söderut..

Även bofinkarna, som ännu fanns kvar under förra helgen, är nu försvunna.
Istället dyker nu domherrar regelbundet upp.. Idag hade jag en hona och hane på besök under större delen av dagen och uppe vid skogbrynet visslade deras flockmedlemmar vemodigt.
Även en svartmes dök upp vid talgbollen idag.. och höstens första två gulsparvar lät sig väl smaka vid vildfågelfröblandningen.
Det märks på alla sätt och vis att vintern står för dörren.

 

Här på Strandskatefronten händer också saker.. Trevliga sådana!
Under veckan som gått har flera personer sponsrat vår hemsida, både med ”Strandskatefemmor” och med 25-kronorsbidrag. Stort tack till er alla!
Vi har fått in synpunkter, bra tips och trevlig feedback när det gäller vår hemsida, vilket verkligen uppskattas! Det känns riktigt kul att medlemmar engagerar sig!
Och vi har även blivit fler i vårt gäng!
I dagsläget är vi 12 Strandskator, och jag vill passa på att hälsa de nya medlemmarna hjärtligt välkomna!

 

Sist och absolut inte minst:
Från Elsa har jag hört att hon har flera trevliga Strandskate-skådningsturer på G.. och jag ser med spänning fram emot vintern då vi troligtvis kan pressentera ett spännande program inför vårens skådningar..
Hon har lovat att berätta vad som är på gång så fort hon vet mer detaljer.

 

Nu önskar jag alla en fin fortsättning på denna helg, och hoppas ni fortsätter höra av er med synpunkter, tips, kommentarer, reflektioner.. och rapporterar från era fågelskådnings-äventyr såklart!

/Kirsti
 

 

Lördagen den 17 oktober 2009 kl. 22:39

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Kommentarer

Ulricha 
2009-10-20 09:34
Fina bild. Jag hoppas kunna kryssa av domherre i år, såg dem förra året. Nu vet jag i alla fall hur de låter: ångbåtstuta! Och var de brukar hålla till.

Vi såg en rödhake förra veckan, det verkar som om de inte flyttar från vårt närområde under vintern. För några år sedan såg vi en rödhake i smällkalla och snöiga december. Jag undrar hur de klarar sig om det blir en köldknäpp...
Svar till Ulricha:
Kirsti hemsida 
2009-10-24 22:52
Ja..idag hade jag kunnat dela med mig några domherrar.. Det dök upp en flock med hela 9 st till fågelbordet..Rena rama julstämnngen!
Den där rovfågelDVDn är med andra ord bra och realistisk eftersom husdjuren reagerar..? Stackars katt..förstår att hon blir förvirrad när fåglarna plötsligt flaxar och låter inne i vardagsrrumet!
Lycka till med att se resten av filmen!
/Kirsti
Ulricha (igen) 
2009-10-20 09:39
Ps. Vi köpte rovfågelDVD'n och har försökt titta på den. Men en av våra katter blir alldeles kollrig och försöker klösa på TV'n då hon ser fåglarna flyga omkring Och det tog ett tag (när jag läste på DVD'n vilka fåglar som var med) vad Hobby (engelska) var för fågel Jag har lärt mig det i alla fall, även om vi inte riktigt har kunnat se hela DVD'n. Vi har hunnit de två första (bivråk och någon glada) och den verkar vara ganska bra.

 

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

 

 
nil

Strandskatorna -det kvinnliga ornitologiska nätverket

 

Kategorier

Allmänt

Nyheter

Arkiv

 2009

 

Medlemmarnas bloggar

Tornsvalan

Kalix-En värld av bandy och natur

På livets stig..

Naturligtvis

Lillys stick o syhörna

Arctosphoto´s Weblog

Garntrollet Abraur

 

 

 

 

 

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

 

Maila oss:

strandskatorna@panatet.se

 

 

 

 

Kolla in Strandskatornas Facebook-grupp!