Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Vinteraktiva Strandskator

Dags för ett blogginlägg! Det var ett tag sedan sist, tiden har en konstig tendens att gå fortare än vanligt så här i juletider.
 

Jag hoppas att alla Strandskator och andra fågelvänner haft en fin julhelg, hunnit koppla av och haft tid att både mata och skåda fåglarna ute i trädgårdarna.
Hos mig är det det enda trädgårdsnöjet under denna årstid då växtligheten är översnöad: Att studera fågellivet utanför fönstret.
Det kommer ett eget, litet inlägg om det i ”En Strandskatas dagbok” lite senare under helgen.

 

Nu närmar sig ett nytt år och vi har nya planer på gång.
Elsa har lovat att boka in en lördag med fint väder under början av det nya året.. Då blir det Strandskateträff vid fågelmatning ute vid Hertsön, Luleå.
Förhoppningsvis har många av er andra möjlighet att komma! Hör gärna av er med tips på lämplig lördag, ni som är intresserade av att träffas där ute. Än så länge är datum inte bestämt, så det är fritt fram med önskemål!

 

Sen vill jag även tacka, och säga att det glädjer mig att så många av er skriver hälsningar och små inlägg i Strandskatorna Gästbok! Riktigt roligt att ta del av andra Strandskators tankar och fågelmöten!
Fortsätt rapportera!

 

Till sist: Glöm inte att hålla ett öga på vår hemsida. Jag har hört rykten om att det bl.a. snart är dags för en spännande bokutlottning igen..

 

God fortsättning!

/Kirsti
 

 

 

Lördagen den 26 december 2009 kl. 20:52

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Bergnäset och tävling!

Fredagskväll är det just nu och under helgen som kommer händer det en hel del!

 

I morgon lördag, kl. 10.30, är det förhoppningsvis Strandskator på rad vid Bergnäsets fågelmatning. Hur många vi blir återstår att se.. (Läs mer på Startsidan/föregående blogginlägg!)
 

 

I morgon är det även sista chansen att skicka in sitt bidrag till tävlingen där man har chans att vinna Brutus Östlings fina bok Att överleva dagen. (Se Startsidan.)
På söndag presenteras de två vinnarna och de vinnande bidragen på vår hemsida.

 

Luciafirande, julföreberedelser, tredje advent, julkort och klappar..
Det är mycket nu, men snart blir det kanske ännu mer!
Glöm inte att titta in på vår hemsida med jämna mellanrum så du inte missar vad Strandskatornas planerar inför vintern/våren 2010!

 

Trevlig helg!
/Kirsti
 

 

Fredagen den 11 december 2009 kl. 22:05

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Om Strandskatornas Diskussionsforum..

I kväll fick jag en förfrågan om hur man gör för att logga in och besvara/skriva frågor på vårt forum och jag insåg att det kanske inte är så lätt att hitta info om det. Tänkte därför förtydliga lite här på bloggen för att göra det hela lite mer solklart..

 

För att kunna logga in på vårt forum måste man registrera sig som medlem först. Högst upp till höger finns funktionen ”Bli medlem”. När man klickat in där får man upp ett formulär som ska fyllas i. Där väljer man även lösenord och användarnamn till sitt Forumkonto.
När man skickat iväg formuläret får man ett mail till den mailadress man angett. I mailet klickar man på en bekräftande länk.. och därefter ska det hela vara klart.
Bara att logga in på vårt forum och börja diskutera!
Välkommen!

 

(Nu är det ett tag sedan jag själv registrerade mig så eventuellt har något i registreringsförloppet ändrats sedan dess.. Om så är fallet får de nya medlemmar som upptäcker det gärna maila mig eller kommentera här på bloggen! Alla problem går att lösa så tveka inte att höra av er!)

 

/Kirsti
 

 

Torsdagen den 12 november 2009 kl. 19:05

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Tävling och Här-liga fåglar..

Dags för några nya bloggrader igen!

 

Först en rad om tävlingen som pågår på vår hemsida: Missa den inte!
Boken är väldigt fin.. och det är lätt att vara med tävla: Bara skicka ett mail med ditt namn och din adress till Strandskatorna.
I skrivandets stund är det 14 st personer som är med och tävlar.. Men ännu finns tid att anmäla sig! Lördag 7/11 är sista tävlingsdagen, den spännande lottdragningen sker på söndag..

 

Spännande saker händer även i fåglarnas värld.

En Härfågel i Unbyn, strax utanför Boden, fixade både lite hjärtklappning och smått darr på mina händer som höll i kameran, när den stolt visade upp sig igår, söndag.
Det blev ett nytt livskryss för min del, vilket alltid är lite extra spännande.. Men som en annan Strandskata skrev till mig: ”Det var ett lättfixat kryss!”
Härfågeln letade nämligen lugnt efter mat på en liten gräsplätt intill skolan i byn, medan vi fågelskådare stod ett tiotal meter bort och skådade den. Orädd och helt obrydd om våra kikare och kameror.. Under flera timmar befann den sig på samma gräsmatta! En otroligt vacker fågel.. en syn jag inte kommer att glömma!


En rolig detalj i Härfågelskådandet blev till av en slump.. Det visade sig nämligen efteråt att hela fyra Strandskatemedlemmar varit till Unbyn och skådat fågeln under samma dag. Helt oplanerat.. Bara att konstatera att vi har samma intressen, vi medlemmar i nätverket Strandskatorna. :)
Det bör även nämnas att Härfågeln i Unbyn har vid det här laget nått kändisstatus här i våra trakter.. Läs om den i dagens NorrbottensKuriren på följande länk: "Men vad gör du "här"?

 

Till sist vill jag passa på att  hälsa våra nya medlemmar varmt välkomna! Vår flock har ökat med 4 personer sedan förra blogginlägget vilket innebär att vi nu är 16 st Strandskator! Härligt med så många fågelintresserade samlade i ett nätverk! Och fler blir vi förhoppningsvis..

Det var dagens bloggrader, det.. Mer kommer så fort något nytt finns att berätta!
 

 

Trevlig kväll önskar
Kirsti
 

 

Måndagen den 2 november 2009 kl. 20:52

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Blogg-nytt!

Utomhus fortsätter det fina höstvädret.. Idag har Boden haft ytterligare en solig, härlig dag med ett par plusgrader och klarblå himmel.
Vintern närmar sig, men har i år fått ta det lugnt jämfört med andra år.. Hösten har varit lång och härligt varm.
 

Ute vid mitt fågelbord sker förändringar från vecka till vecka.. Bergfinksflockarna dominerade för drygt två veckor sedan men nu syns inte en enda sådan fink till. De har troligtvis dragit iväg söderut..

Även bofinkarna, som ännu fanns kvar under förra helgen, är nu försvunna.
Istället dyker nu domherrar regelbundet upp.. Idag hade jag en hona och hane på besök under större delen av dagen och uppe vid skogbrynet visslade deras flockmedlemmar vemodigt.
Även en svartmes dök upp vid talgbollen idag.. och höstens första två gulsparvar lät sig väl smaka vid vildfågelfröblandningen.
Det märks på alla sätt och vis att vintern står för dörren.

 

Här på Strandskatefronten händer också saker.. Trevliga sådana!
Under veckan som gått har flera personer sponsrat vår hemsida, både med ”Strandskatefemmor” och med 25-kronorsbidrag. Stort tack till er alla!
Vi har fått in synpunkter, bra tips och trevlig feedback när det gäller vår hemsida, vilket verkligen uppskattas! Det känns riktigt kul att medlemmar engagerar sig!
Och vi har även blivit fler i vårt gäng!
I dagsläget är vi 12 Strandskator, och jag vill passa på att hälsa de nya medlemmarna hjärtligt välkomna!

 

Sist och absolut inte minst:
Från Elsa har jag hört att hon har flera trevliga Strandskate-skådningsturer på G.. och jag ser med spänning fram emot vintern då vi troligtvis kan pressentera ett spännande program inför vårens skådningar..
Hon har lovat att berätta vad som är på gång så fort hon vet mer detaljer.

 

Nu önskar jag alla en fin fortsättning på denna helg, och hoppas ni fortsätter höra av er med synpunkter, tips, kommentarer, reflektioner.. och rapporterar från era fågelskådnings-äventyr såklart!

/Kirsti
 

 

Lördagen den 17 oktober 2009 kl. 22:39

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Reklamfri hemsida, forts..

Nu är det snart en vecka sedan frågan om ”Reklamfri hemsida” skickades ut till alla Strandskatemedlemmar.
Det har inkommit några få synpunkter på det hela och av de synpunkterna drar jag idag följande slutsatser:

Några av oss ställer oss positiva till att betala en liten slant (25:- eller 5:-) då och då för att hålla vår hemsida fri från reklam.
Ett par medlemmar anser att hemsidan helst inte ska kosta medlemmarna något och /eller anser att det här med sponsring är ganska krångligt.
 

I dagsläget har vår sida sponsrats med några ”Strandskate-femmor” och ett par ”25:-” så vi har i skrivandets stund drygt 400 gratis besök innan reklambanners dyker upp igen.
Stort tack till de personer som hittills sponsrat oss!

Nu återstår att se hur vi gör i fortsättningen..
Eftersom responsen på frågan om ”Reklamfri hemsida” inte blev den mest omfattande (hälften av medlemmarna har inte gett sin syn på saken) känns det i dagsläget ganska omöjligt att fatta något permanent beslut.
Jag har därför lagt ut en sida med namnet ”Sponsra vår hemsida!”.  Den finns under rubriken Start och där står hur man gör om man vill skänka en slant till oss, antingen 5:- eller 25:-.

Min förhoppning är så klart att vår Strandskate-hemsida ska få vara reklamfri så länge som möjligt så jag hoppas de som tycker likadant sponsrar oss! 
Några av oss jobbar även aktivt med att  försöka hitta sponsorer bland företag här i vår omnejd.. Än så länge har vi dock inte fått något svar. Men hoppet lever!
 

Nu önskar jag alla en trevlig kväll!
/Kirsti
 

 

Tisdagen den 6 oktober 2009 kl. 20:13

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

En reklamfri hemsida?

Jag skrev kort om sponsring i gårdagens blogginlägg och har nu ägnat mig åt lite mer matematik, så här följer en fortsättning på temat ”Reklamfri hemsida?”:

 

Det finns två olika alternativ med det här med "betalningen" för att hålla vår hemsida reklamfri:

Antingen sponsrar folk oss med femmor vilket ger 25 gratis unika besökare/sponsring = det kostar alltså 20 öre/besökare.
Detta kallas ”En femma för Strandskatorna” och är alternativet alla med en fungerade mobiltelefon kan använda sig av. Klicka in på ”Sponsra”? högst upp till höger på vår hemsida och följ anvisningarna.

Det andra alternativet ger oss halva priset, men då måste jag som "Admin" SMSa in från min telefon. Det alternativt ger oss 250 gratis unika besökare för 25:- .
D.v.s. då kostar det "bara" 10 öre/besök.
(Det är det alternativet jag hittills använt mig av eftersom det känts rätt OK att betala "bara" 25:- för nästan tre veckors reklamfri sida..)

En tredje "finess" finns också:
Det kostar oss alltid max 100 kr/månad även om vi (mot förmodan) skulle få en explosionsartad besöksstatistik.. Zoomin har nämligen en gräns på 250 besökare/vecka. Har man fler besök än så blir det gratis resten av den veckan.

Det här innebär alltså att om vi fixar någon form av "insamling" av pengar kan jag via min mobil köpa dessa "250 besök" med jämna mellanrum.. Det skulle räcka rätt långt, känns det som, det tar ju ganska länge för oss att få så pass många unika besök på vår hemsida.
Och förhoppningsvis väljer några av er även alternativet ”En femma för Strandskatorna” lite då och då..

Så.. Vad tycker ni, Strandskator och alla andra besökare?
Vill vi ha en reklamfri hemsida?
Hur gör vi bäst reklam för ”En femma för Strandskatorna”?
Är vi beredda att betala 25:- var för att hålla vår hemsida reklamfri under längre period?
Kommentera gärna det här blogginlägget!

 

/Kirsti
 

 

Onsdagen den 30 september 2009 kl. 20:38

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Strandskateflocken växer..

Nu är vi redan 11 medlemmar i nätverket Strandskatorna. Riktigt roligt känns det att det att så många intresserade redan hört av sig!
Och fler vill vi ju bli, så hör gärna efter med era vänner och bekanta om det inte finns någon fågelskådare/naturintresserad tjej som vill hänga med i vårt gäng!
Medlemskapet är gratis och vi i nätverket ställer inga krav på varken kunskapsnivå eller aktivitetsnivå! Allt är frivilligt, men det är så klart kul för alla, både medlemmar och ickemedlemmar om fågelskådare landet runt tar sig tid att maila in foton, texter mm. från sina fågelskådningar och utflykter i skog och mark så vi kan lägga ut det på vår hemsida.

 

Nu under hösten/vintern börjar ju många även att mata fåglarna ute i trädgården.. Det vore intressant att få ta del av och dela med sig av allas fågelmatningar!
Vad serverar ni fåglarna, hur ser fågelbordet ut, vilka gäster kommer på besök..? Skriv gärna antingen i vår gästbok, i forumet eller skicka ett mail.
Jag är säker på att många av oss som läser här är intresserade av att få veta vad som händer i just din trädgård och vid ditt fågelbord!

 

Det var lite om oss, det..

 

Nu några rader om vår hemsida:
Hemsidan är, precis som medlemskapet i Strandskatornas nätverk, gratis för oss..
MEN:

Zoomin, som hemsidetjänsten heter, gör ett stort jobb med att administrera det hela.. och är reklamfinansierad. Utan annonser på alla de tusentals hemsidor som finns på Zoomin.se skulle denna tjänst inte finnas.. och då skulle vi Strandskator istället få köpa oss en hemsideplats ute på nätet.
Att vår hemsida än så länge är reklamfri beror på att vi sponsrats av några snälla personer.. men det behövs regelbunden sponsring om vi vill fortsätta slippa reklam på hemsidan!
Det är inte dyrt, och det är inte svårt att sponsra sidan!
Man klickar på texten ”Sponsra?” bredvid den gula högen av små mynt, högst upp till höger på vår hemsida.
Där finns en kort beskrivning hur man gör om man vill sponsra sidan med 5:- från sin mobiltelefon.

Varje femma som någon skänker på detta sätt ger oss 25 reklamfria, unika besök.. Det innebär kort och gott att om varje 25:e besökare på hemsidan sponsrar med en femma slipper vi reklamen! Vilket i sin tur leder till en lite trevligare hemsida..

 

Nu önskar jag alla en trevlig kväll och hoppas att ni skådar massor av intressant ute i naturen under resten av veckan!


/Kirsti
 

 

Tisdagen den 29 september 2009 kl. 19:10

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Strandskatorna på nätet

Strandskatorna finns fr.o. m. idag inte bara ute i fågelskådarmarkerna utan även ute på nätet..

Det här första blogginlägget är ett test för att se om allt fungerar som det ska.

 

 

Måndagen den 7 september 2009 kl. 20:50

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Strandskatorna -det kvinnliga ornitologiska nätverket

 

Kategorier

Allmänt

Nyheter

Arkiv

 2009

 

Medlemmarnas bloggar

Tornsvalan

Kalix-En värld av bandy och natur

På livets stig..

Naturligtvis

Lillys stick o syhörna

Arctosphoto´s Weblog

Garntrollet Abraur

 

 

 

 

 

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

 

Maila oss:

strandskatorna@panatet.se

 

 

 

 

Kolla in Strandskatornas Facebook-grupp!