Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

En reklamfri hemsida?

Jag skrev kort om sponsring i gårdagens blogginlägg och har nu ägnat mig åt lite mer matematik, så här följer en fortsättning på temat ”Reklamfri hemsida?”:

 

Det finns två olika alternativ med det här med "betalningen" för att hålla vår hemsida reklamfri:

Antingen sponsrar folk oss med femmor vilket ger 25 gratis unika besökare/sponsring = det kostar alltså 20 öre/besökare.
Detta kallas ”En femma för Strandskatorna” och är alternativet alla med en fungerade mobiltelefon kan använda sig av. Klicka in på ”Sponsra”? högst upp till höger på vår hemsida och följ anvisningarna.

Det andra alternativet ger oss halva priset, men då måste jag som "Admin" SMSa in från min telefon. Det alternativt ger oss 250 gratis unika besökare för 25:- .
D.v.s. då kostar det "bara" 10 öre/besök.
(Det är det alternativet jag hittills använt mig av eftersom det känts rätt OK att betala "bara" 25:- för nästan tre veckors reklamfri sida..)

En tredje "finess" finns också:
Det kostar oss alltid max 100 kr/månad även om vi (mot förmodan) skulle få en explosionsartad besöksstatistik.. Zoomin har nämligen en gräns på 250 besökare/vecka. Har man fler besök än så blir det gratis resten av den veckan.

Det här innebär alltså att om vi fixar någon form av "insamling" av pengar kan jag via min mobil köpa dessa "250 besök" med jämna mellanrum.. Det skulle räcka rätt långt, känns det som, det tar ju ganska länge för oss att få så pass många unika besök på vår hemsida.
Och förhoppningsvis väljer några av er även alternativet ”En femma för Strandskatorna” lite då och då..

Så.. Vad tycker ni, Strandskator och alla andra besökare?
Vill vi ha en reklamfri hemsida?
Hur gör vi bäst reklam för ”En femma för Strandskatorna”?
Är vi beredda att betala 25:- var för att hålla vår hemsida reklamfri under längre period?
Kommentera gärna det här blogginlägget!

 

/Kirsti
 

 

Onsdagen den 30 september 2009 kl. 20:38

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Strandskateflocken växer..

Nu är vi redan 11 medlemmar i nätverket Strandskatorna. Riktigt roligt känns det att det att så många intresserade redan hört av sig!
Och fler vill vi ju bli, så hör gärna efter med era vänner och bekanta om det inte finns någon fågelskådare/naturintresserad tjej som vill hänga med i vårt gäng!
Medlemskapet är gratis och vi i nätverket ställer inga krav på varken kunskapsnivå eller aktivitetsnivå! Allt är frivilligt, men det är så klart kul för alla, både medlemmar och ickemedlemmar om fågelskådare landet runt tar sig tid att maila in foton, texter mm. från sina fågelskådningar och utflykter i skog och mark så vi kan lägga ut det på vår hemsida.

 

Nu under hösten/vintern börjar ju många även att mata fåglarna ute i trädgården.. Det vore intressant att få ta del av och dela med sig av allas fågelmatningar!
Vad serverar ni fåglarna, hur ser fågelbordet ut, vilka gäster kommer på besök..? Skriv gärna antingen i vår gästbok, i forumet eller skicka ett mail.
Jag är säker på att många av oss som läser här är intresserade av att få veta vad som händer i just din trädgård och vid ditt fågelbord!

 

Det var lite om oss, det..

 

Nu några rader om vår hemsida:
Hemsidan är, precis som medlemskapet i Strandskatornas nätverk, gratis för oss..
MEN:

Zoomin, som hemsidetjänsten heter, gör ett stort jobb med att administrera det hela.. och är reklamfinansierad. Utan annonser på alla de tusentals hemsidor som finns på Zoomin.se skulle denna tjänst inte finnas.. och då skulle vi Strandskator istället få köpa oss en hemsideplats ute på nätet.
Att vår hemsida än så länge är reklamfri beror på att vi sponsrats av några snälla personer.. men det behövs regelbunden sponsring om vi vill fortsätta slippa reklam på hemsidan!
Det är inte dyrt, och det är inte svårt att sponsra sidan!
Man klickar på texten ”Sponsra?” bredvid den gula högen av små mynt, högst upp till höger på vår hemsida.
Där finns en kort beskrivning hur man gör om man vill sponsra sidan med 5:- från sin mobiltelefon.

Varje femma som någon skänker på detta sätt ger oss 25 reklamfria, unika besök.. Det innebär kort och gott att om varje 25:e besökare på hemsidan sponsrar med en femma slipper vi reklamen! Vilket i sin tur leder till en lite trevligare hemsida..

 

Nu önskar jag alla en trevlig kväll och hoppas att ni skådar massor av intressant ute i naturen under resten av veckan!


/Kirsti
 

 

Tisdagen den 29 september 2009 kl. 19:10

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Lite nytt från Strandskatefronten

I NOF:s medlemstidning FiN, Fåglar i Norrbotten, kommer Strandskatorna att medverka i novembernumret. Vi är erbjuda att få ta lite plats och berätta om vårt kvinnliga fågelskådarnätverk. På begäran kommer FiN också att publicera ett inlägg från Kirstis blogg med namnet Naturligtvis: Inlägget belyser på ett bra sätt kulturkrockar i ämnet manligt kontra kvinnligt fågelskådande. Tänkvärd läsning för både män och kvinnor och samtidigt underhållande skrivet.

 

Sveriges Radio P4 Norrbotten har hört av sig och bett att få med sig ett par kvinnliga fågelskådare ut på lite höstskådning. Inslaget kommer i programmet Naturmorgon som sänds måndagar. När det ska sändas vet vi ännu inte. Vi kommer att fågelskåda i Bodentrakten i början av nästa månad. Vi hoppas också få chans att berätta lite om vårt nya nätverk. Kirsti som kan mycket om fåglar och Elsa som är mera på nybörjarstadiet hänger med radion ut. Du tjej som skådar i Bodentrakten - hör gärna av dig och berätta vad du sett nu i höst så kan vi berätta det i programmet.

 

Ja, mera är på gång i nätverket men till det måste jag få återkomma när det är klart. Tills dess så fortsätt besöka hemsidan och registrera dig gärna. Du är också välkommen med fina bilder du tagit i sommar. Berätta vart du tagit bilden och vad det är. Även om du inte har identifierat arten skicka in bilden ändå så klurar vi ut det tillsammans.

 

Fortsatt mycket välkomna ska ni vara alla intresserade tjejer. Och till er som kan vara oroliga för att vi är konkurrenter till NOF så travesterar jag TV-reklamen, ni vet angående bankaffärer: Byt inte fågelforum! Skaffa dig ett till!

Hälsn Elsa
 

 

Torsdagen den 17 september 2009 kl. 18:21

Nyheter | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Hänt i veckan

Dags för ett nytt blogginlägg!
 

Det var dags för det för flera dagar sedan egentligen, men jag har haft ganska fullt upp. Det händer nämligen saker runtomkrig oss Strandskator!
En stor bidragande orsak till det är Elsa som just nu har många olika, mycket trevliga och spännande järn i elden..
Hon ska själv få berätta om det här framöver.
Men jag kan ju nämna lite i förbifarten att det senaste jag hört genom henne handlade om ett inplanerat inslag i P4, Radio Norrbotten..


Som sagt, det händer saker! Vi har hittat uppvindar och lyfter! :)

 

Övrigt trevligt som hänt under de senaste dagarna är att vi fått en ny registrerad medlem (se medlemssidan), att minst två hemsidor länkat till vår hemsida, nämligen Ett klick för skogen och Fåglar i Malå, och att nya gäster verkar hitta till vår hemsida dagligen..

Många av besökarna surfar in hit från länkarna som finns ute på SOF´s respektive NOF´s sidor, så hoppas nu att någon av dessa fågelintresserade besökare nappar på idén att bli medlem!

Även diskussionsforumet har kommit igång riktigt bra, fem personer har hittills registrerat sig, men det behövs fler för att vi ska få riktigt mycket att snacka om där!

 

För övrigt känns det kul och spännande att Strandskatorna växer sakta men säkert!

 

Till sist en uppmaning till er alla medlemmar och andra som tittar in här: Kom med synpunkter, kritik, idéer, frågor eller tips, maila in fågelfoton och annat kul, skriv något om turer ute i fågelmarkerna eller fåglarna i trädgården.. ja, kort och gott: bidra jättegärna med något hit till vår hemsida!

Den behöver uppdateras med nytt material med jämna mellanrum så att våra besökare inte tröttnar på att hälsa på!
Allt som skickas till strandskatorna@panatet.se tas tacksamt emot!
 

 

Onsdagen den 16 september 2009 kl. 20:25

Nyheter | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Medlemssida och länksamling, m.m.

Det dyker upp fler och fler idéer om vad som bör, ska, borde, vore kul  om det fanns, här på vår hemsida.. Elsa har bollat idéer med mig via mejl och ni andra får gärna komma med fler sådana och mängder av synpunkter! Allt tas tacksamt emot! Sen att det tar ett tag, kanske flera månader, innan det blir ordning och reda på hemsidan.. det är en annan sak.  
 

Idag har Medlemslistan sett dagens ljus. Hela fem medlemmar.. Ni bör alla ha fått ett mejl i dag från Strandskatorna där lösenordet till Medlemssidan finns.

Vi är ju nio medlemmar till antalet i dagsläget men de fyra resterande har ännu inte bekräftat det hela med mejl, foton m.m.. men Elsa har koll på det läget.

Angående Medlemssidan: Kom gärna med synpunkter på vad mer vi ska skriva där om oss själva! Räcker det med det som finns nu eller blir det trevligare om vi skriver lite mer om oss själva? T.ex. intressen, var vi brukar skåda fåglar, vilken kikare och fågelbok vi helst använder.. ja, kom med idéer!

 

En sida med Strandskatornas länkar har också dykt upp idag. (Även den finns under "Start" uppe i vänstra hörnet.)

Det finns ju mängder av bra och lärorika fågelsidor ute på nätet.. En nätverkshemsida av det här slaget bör därför ha en länksamling där våra favoritsidor går att hitta lätt. Det var tanken..

På den sidan finns plats för oerhört många fler länktips, så kolla era "Favoriter" på daton och tipsa mig så kan vi dela med oss av allt trevligt!

 

Tredje, och sista händelsen denna lördag blir en personlig sådan:

 Tidigt i morse skådade jag sömnigt en liten fågel genom fönstret här hemma.

Det blev ett nytt tomtkryss. Alltså en fågel jag hittills aldrig sett på vår tomt.. Det var en mycket kort visit den gjorde och efteråt kunde jag bara konstatera:

-"Plötsligt händer det!"

Den är definitivt ingen raritet.. men ändå.. ja, ni fågelskådarvänner vet ju det där.. Man får plötsligt lite hjärtklappning, fumlar fram kameran, utbrister högt, trots att man är ensam hemma:

-Kolla, för sjutton, det är ju en.....!!?

 

Ja, gissa vad det var för en fågel!

Jag lägger ut ett foto på den i vårt Forum så ta en titt där.. under rubriken "Fågelskådning", tråden Fågelidentifikation.

Kommentera gärna där på forumet vad det är för en fågel.. (men registrera er först som medlemmar, ni som inte gjort det, eftersom man måste vara inloggad för att komma åt "Besvara-funktionen" i tråden. )

 

/Kirsti

 

 

Lördagen den 12 september 2009 kl. 18:39

Nyheter | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Om vår första träff..

..och lite annat kul:

Idag har Elsa skrivit om vår första träff.. Den ute i Ön, då när rosenfinken skulle skådas.

Vi samlade ihop lite foton från hennes och min kamera.. och dessa plus texten finns nu att läsa/titta på här!

Något annat trevlig som hänt är idag att Elsa kommit med den glädjande nyheten att vi fått en fågelskådningstur att se fram emot!

Ornitologen Jan Andersson har lovat ta oss med på en tur ut på Bodens södra skjutfält under senvintern.. Fina fågelmatningar med mycket gäster att skåda..

Kul, och spännade!

Verkligen något att se fram emot under den långa, mörka vintern, eller hur!?

/Kirsti

 

Torsdagen den 10 september 2009 kl. 20:43

Nyheter | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Senaste nytt: Ett forum

Nu är det dags att testa om det finns  fågelskådartjejer där ute som är intresserade av att diskutera fåglar m.m. på Strandskatornas forum.

Klicka på länken så kommer du dit..

Ge sedan gärna synpunkter på det hela!!

Vill vi ha ett forum av det här slaget eller finns det någon annan bra funktion vi kan använda oss av?

 

Det har kommit in önskemål om att skapa en sk. mejlinglista också så det ska jag kolla upp i morgon. Det innebär i korthet att vi skapar en medlemslista med hjälp av våra e-postadresser ute på Yahoo Groups och kan sedan mejla "hela gänget" på samma gång..

Återkommer till det när jag vet mer!

/Kirsti

 

 

Onsdagen den 9 september 2009 kl. 21:33

Nyheter | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Läs mer om Strandskatorna..

..på Elsa Rensfeldts blogg!

I kvällens inlägg "På vingarna" skriver hon om oss och om nätverkets mål.. Elsa är den som  tog initiativ till att nätverket Strandskatorna  såg dagens ljus tidigare i år.

Jag citerar en rad från hennes bloggtext: "Som att sjösätta en helt ny farkost och hoppas att vinden ska fylla seglen och ge en fin seglats."
Läs mer här!

 

 

 

Tisdagen den 8 september 2009 kl. 21:44

Nyheter | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Spännande dag..

Nu går det verkligen undan!

Spännande saker är på gång och vår hemsida har besökts flitigt under det första dygnet. Riktigt kul att läsa alla kommentarer och hälsningar!
Under kvällen fick vi även vårt allra första sponsorbidrag via ett SMS. (”Sponsormeddelande” i gästboken bekräftar detta.) Det innebär att vår hemsida förblir reklamfri ett tag till. Stort tack!

 

Ännu en trevlig nyhet är att vi nu ökat från sju till nio medlemmar..
..och att Elsa, som är initiativtagaren till nätverket Strandskatorna, just nu har många järn i elden, både när det gäller vår layout här på bloggen och trevliga, spännande fågelskådningsturer vi Strandskator eventuellt kommer att få möjlighet att delta i under vintern.. Mer om allt detta kommer man att kunna läsa om här på vår hemsida med tiden, så håll korpgluggarna öppna!

 

Till sist ett viktigt meddelande:
Vi har nu en egen e-postadress: strandskatorna@panatet.se
Det fungerar även utmärkt att lämna meddelande via den lilla E-postikonen högst upp på denna sida.

 

Nu önskar jag alla Strandskator och andra fågelskådare en trevlig kväll och ser med spänning fram emot mer aktivitet på vår hemsida!
/Kirsti

Talgoxe

 

Tisdagen den 8 september 2009 kl. 19:51

Nyheter | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Strandskatorna på nätet

Strandskatorna finns fr.o. m. idag inte bara ute i fågelskådarmarkerna utan även ute på nätet..

Det här första blogginlägget är ett test för att se om allt fungerar som det ska.

 

 

Måndagen den 7 september 2009 kl. 20:50

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Strandskatorna -det kvinnliga ornitologiska nätverket

 

Kategorier

Allmänt

Nyheter

Arkiv

 2009

 

Medlemmarnas bloggar

Tornsvalan

Kalix-En värld av bandy och natur

På livets stig..

Naturligtvis

Lillys stick o syhörna

Arctosphoto´s Weblog

Garntrollet Abraur

 

 

 

 

 

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

 

Maila oss:

strandskatorna@panatet.se

 

 

 

 

Kolla in Strandskatornas Facebook-grupp!