Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Tävling och Här-liga fåglar..

Dags för några nya bloggrader igen!

 

Först en rad om tävlingen som pågår på vår hemsida: Missa den inte!
Boken är väldigt fin.. och det är lätt att vara med tävla: Bara skicka ett mail med ditt namn och din adress till Strandskatorna.
I skrivandets stund är det 14 st personer som är med och tävlar.. Men ännu finns tid att anmäla sig! Lördag 7/11 är sista tävlingsdagen, den spännande lottdragningen sker på söndag..

 

Spännande saker händer även i fåglarnas värld.

En Härfågel i Unbyn, strax utanför Boden, fixade både lite hjärtklappning och smått darr på mina händer som höll i kameran, när den stolt visade upp sig igår, söndag.
Det blev ett nytt livskryss för min del, vilket alltid är lite extra spännande.. Men som en annan Strandskata skrev till mig: ”Det var ett lättfixat kryss!”
Härfågeln letade nämligen lugnt efter mat på en liten gräsplätt intill skolan i byn, medan vi fågelskådare stod ett tiotal meter bort och skådade den. Orädd och helt obrydd om våra kikare och kameror.. Under flera timmar befann den sig på samma gräsmatta! En otroligt vacker fågel.. en syn jag inte kommer att glömma!


En rolig detalj i Härfågelskådandet blev till av en slump.. Det visade sig nämligen efteråt att hela fyra Strandskatemedlemmar varit till Unbyn och skådat fågeln under samma dag. Helt oplanerat.. Bara att konstatera att vi har samma intressen, vi medlemmar i nätverket Strandskatorna. :)
Det bör även nämnas att Härfågeln i Unbyn har vid det här laget nått kändisstatus här i våra trakter.. Läs om den i dagens NorrbottensKuriren på följande länk: "Men vad gör du "här"?

 

Till sist vill jag passa på att  hälsa våra nya medlemmar varmt välkomna! Vår flock har ökat med 4 personer sedan förra blogginlägget vilket innebär att vi nu är 16 st Strandskator! Härligt med så många fågelintresserade samlade i ett nätverk! Och fler blir vi förhoppningsvis..

Det var dagens bloggrader, det.. Mer kommer så fort något nytt finns att berätta!
 

 

Trevlig kväll önskar
Kirsti
 

 

Måndagen den 2 november 2009 kl. 20:52

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Strandskatorna -det kvinnliga ornitologiska nätverket

 

Kategorier

Allmänt

Nyheter

Arkiv

 2009

 

Medlemmarnas bloggar

Tornsvalan

Kalix-En värld av bandy och natur

På livets stig..

Naturligtvis

Lillys stick o syhörna

Arctosphoto´s Weblog

Garntrollet Abraur

 

 

 

 

 

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

 

Maila oss:

strandskatorna@panatet.se

 

 

 

 

Kolla in Strandskatornas Facebook-grupp!