Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Här-liga besök i Unbyn 1/11-2009

... ja det var faktiskt hela fyra Strandskator ur flocken som tänkte så denna söndag, 1/11-09. Utan att vi hade twittrat eller kvittrat eller larmat så drog vi oss dit var för sig för att titta på den fina härfågeln. En art som tydligen dras till lärosäten -i flera dagar har den födosökt utanför skolan i byn. Mycket lättskådad och väldigt spektakulär.

  

Eija och Kirsti var första skatorna på plats och när eftermiddagsdunklet började lägga sig och alla horder av skådare hade lämnat det stackars objektet för lite ro så kom strandskatorna Elsa och sen Gertrud dit och fick sin beskärda upplevelse. Och det var lite "Mr Livingstone i presume" över det skatmötet. Festligt att vi kom dit på samma gång. Här träffade vi också ornitologen Mats Bergqvist som vi försökte få att gå med i Strandskatorna men han stretade emot -föredrog hellre att "vara stationär" i NOF. :)

 

Att Strandskatorna är på var mans näbb kunde vi dock lyssna oss till på skådarplatsen vilket ju är roligt. Det har vi alls inget emot. Man får gärna prata om oss i "kubik".

 

 

/Text Elsa, foton Kirsti.

Läs om Strandskatornas andra skådningsturer!

 

 

.

 

 

Maila oss:

strandskatorna@panatet.se

 

 

 

 

Kolla in Strandskatornas Facebook-grupp!