Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Allt beror på vingar Dikter ur fågelskådarens år

Författare: Niklas Törnlund
Utgiven av: ellerströms
Antal sidor: 84
Ca pris: 160:-

 

Författaren Niklas Törnlund, naturlyriker och fågelskådare, har i sin diktsamling Allt beror på vingar samlat ihop många vackra ögonblick från naturen. Drygt 60 dikter.. Vackert formulerade, underfundiga, med glimten i ögat, djupt tankeväckande.. och med en viktig, röd tråd genom hela boken: Fåglar.

 

Boken börjar med morgondagg, tranrop, lärkan som stiger och gryningstrastar. Det vill säga: Vår.
Därefter följer vi Niklas genom sommaren: Morgonnyheter med skogssnäppor, tornseglare i hundratal, spillkråkans piratskri och en exotiskt flöjtande sommargylling. Bara några exempel på allt det vackra han delar med sig av i mjuk och skönläst diktform.
Hans höst består av rovfåglar i höststorm, höststräck, ärlesläpp..
..som sedan övergår i vinter. Den delen av boken speglar det dämpade ljuset, kylan, tystheten.. Fågelbristen! Men ändå hittar han även där, mitt i smällkalla vintern det vackra, det oväntade, det glädjande: En kungsfågelsisning.

 

Den här boken sträckläser jag inte från pärm till pärm. Nej, den ligger framme på soffbordet och ger mig små glädjeinjektioner närhelst jag den öppnar.

 

Den här boken ska du köpa och skänka som en liten, oväntad present till din bäste fågelvän. Eller lägga den i ett kuvert och posta till systern, dottern, pappa eller mamma, till den du allt för sällan träffar.

Eller gör som jag: ”Skåda” den och njut av naturens skönhet på dess sidor när tiden och orken inte räcker till för att IRL bege sig ut i fågelmarkerna.

 

Den är vacker. Rakt igenom!

 

/Kirsti Viinamäki

.

 

 

Maila oss:

strandskatorna@panatet.se

 

 

 

 

Kolla in Strandskatornas Facebook-grupp!