Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

VÄRLDSARV Människans mästerverk

 

Författare: Peter Hanneberg

Utgiven av: bokförlaget Max Ström 2012

Ca pris: 300:-
Antal sidor: 319

 

 

Det här är en vacker bok i stort format. Den innehåller över 300 bilder, som lyfter hela framställningen. Författaren har valt ut, och besökt 100 objekt ur Unescos lista över världsarv.

 

Ur ett svenskt perspektiv ingår bla Laponia-området och Drottningholms slott. Det som dröjer sig kvar på näthinnan från det svenska avsnittet, är de fina bilderna från Rapaälvens delta i höstskrud. Färden går sedan vidare mot en mängd legendariska platser, som tex det gåtfulla Stonehenge, Akropolis, Påskön och Macchu Pichu. Det storslagna bildmaterialet förenar sig väl med texten, som av utrymmesskäl måste vara ganska kortfattad. Boken avslutas med ett register över de beskrivna objekten, samt ett namnregister.

 

 

 

 

Skildringen gör att man känner en lust att åtminstone besöka några av platserna. Den ställer även en viktig fråga till läsaren:
Hur ska vi kunna skydda ovärderliga miljöer mot exploatering och miljöförändringar? Det är en fråga som är väldigt aktuell i Norrbotten,där hålen efter alla gruvprospekteringar breder ut sig likt sorkhål på en åker.

 

/ Hans Svensson

.

 

 

Maila oss:

strandskatorna@panatet.se

 

 

 

 

Kolla in Strandskatornas Facebook-grupp!