Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Snöleopard

Författare: Jan-Olov Moberg & Mikael Svensson
Förlag:
Votum-Gullers
Pris: 280:-

 

Visste ni att den första vilda snöleoparden fotograferades först 1970? Eller att den finns i 12 länder i Centralasiens bergskedjor?

 

Snöleoparden är en art som antagligen få människor vet att den överhuvudtaget exciterar och ännu mindre känner till några fakta om den.

 

Några som kan mycket om snöleoparden är Jonatan Borling och Jan Fleischmann – de har ägnat år att försöka komma nära dessa individer och lära känna dem i dess rätta livsmiljö.
Resultatet av deras ansträngningar är denna fantastiska bok. Vi får i boken en inblick i hur oerhört svårt det är att komma en vild snöleopard in på livet men det är inte bara intressanta fakta och vackra bilder på snöleoparden vi bjuds på utan även spännande berättelser om andra djur i snöleopardens närhet, djur som skruvhornsget, lammgam, manul mm.

 

 

Det är inte bara i djurens värld vi får en inblick utan vi får möta många människor – allt ifrån fattiga bergsbor till hängivna förskare men som alla har stor betydelse för snöleopardens framtid och överlevnad.
För att trygga snöleopardens framtid krävs det kunskap och förståelse. Många faktorer, som natur, religion, människan mm, ska samverka för att detta skall lyckas.

 

 

Denna bok ger en bra inblick i dessa problem och frågeställningar – allt varvat med fantastiska bilder.

 

/Per Fredriksson

 

.

 

 

Maila oss:

strandskatorna@panatet.se

 

 

 

 

Kolla in Strandskatornas Facebook-grupp!