Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

24-timmars 2016

 

Hej alla skator mfl.

 

Luleås allra första 24.timmars har ägt rum i Gammelstadsvikens naturreservat. Mycket trevligt att det till slut gick att täcka in dygnets 24 timmar, tack vare en handfull deltagare.

 

 

Det var ett strålande väderdygn och lättskådat i det stora trygga tornet. Jag och Marie M hade bla tiden 04.00-06.00 timmar som bara flög förbi med täta kryssningar av bla skedand, trana, brunand, salskrake med mera. Allt i ett förtrollande ljus o maj månads skira grönska..

 

Själv reste jag från Ön i Råneå vid tretiden på natten mot lördag när dimmorna svepte över en stilla älv och solen strålar letade sig genom pelarsalen. En säregen känsla att vara í farten den tiden på dygnet :)

 

I tornet i G-viken hade Ulf och Inger kryssat sen midnatt och hade ytterligare att nattskift i tuben, liksom Marie.

Mats W avlöste mig och Marie vid sextiden.

 

 

 

 

Jacqueline V hade fått i uppdrag att överlämna Strandskatornas Sandskärv-stipendium till årets mottagare Hanna Isaksson som även ordnat 24-timmars. Hanna ska tjänstgöra på Sandskär i sommar. Grattis och lycka till Hanna !!säger vi i nätverket och överlämnade 800 kr.

 

 

 

Till nästa år hoppas vi att 24-timmars återkommer och att flera deltagare medverkar. Det var en fin upplevelse tyckte vi som deltog och välkomnar flera till nästa försommar!! :)

 

/Elsa
 

Obs! Fler bilder från 24-timmars i Luleå finns i Galleriet, klicka här!

 

.

 

 

Maila oss:

strandskatorna@panatet.se

 

 

 

 

Kolla in Strandskatornas Facebook-grupp!